Alemaniako Selekzioaren Bidea Italian 1990

Italiako alemaniar taldea 90. ARGAZKIA: FIFA/AFP ARGAZKIA

Última modificación December 4, 2023 arabera Fesp erredakzioa

Munduko Kopa Errusia 1990 aztarna ezabaezina utzi zuen futbolaren historian, eta Alemaniako Selekzioa protagonismoa izan zuen amaiera ahaztezin batean amaitu zuena. ren zuzendaritzapean Franz Beckenbauer txapelduna jokalari gisa eta bat Historiako futbolari alemaniar onenak, dagoeneko entrenatzaile bihurtu, Talde honek erabakia eta grina erakutsi zuen txapelketaren hasieratik finalaren azken minutura arte.

Italiako Alemaniako Selekzioa 90: Talde irmoa eta iraunkorra

Horrelako jokalariek zuzendutako talde hau Lothar Matthäus, Jürgen Klinsmann eta Andreas Brehme, besteak beste, partida bakoitzean errendimendu sendoa erakutsi zuen. Finalerako bidea ez zen erraza izan, oztopo eta erronka nabarmenei aurre egin zien, baina beti mantendu zuten lehiakortasun mentalitatea eta bat egin zuten tituluaren bila.

Taldeen fasea: Oztopoak gainditzea

Taldekako fasean, Alemaniak bide neketsu bati aurre egin zion. Hasiera zaila izan arren desagertutako Jugoslaviaren aurkako berdinketarekin, urtebete beranduago Balkanetako Gerrako gatazka izugarrian sartuko zen.. Arabiar Emirerri Batuen aurka garaipen sendo batekin berretsi du taldeak. Kolonbiarekiko azken norgehiagoka duelo erabakigarria bihurtu zen, eta Alemania hurrengo faserako sailkatzearekin amaitu zen..

Final-zortzirenak eta final-laurdenak: Errendimendu sendoa

Final-zortzirenetan, Alemaniak Herbehereei aurre egin zien partida elektriko batean. Presioa izan arren, Taldeak bere indarra erakutsi zuen eta final laurdenetara pasa zen, non Txekoslovakiari aurre egin zioten. Partida bizia izan zen, eta Alemaniak finalerdietarako sailkatzea lortu zuen errendimendu sendoarekin eta determinazioarekin.

Finalaurrekoa: Final Handirako Pausoa

Finalerdietako Ingalaterraren aurkako partida erronka izugarria izan zen. Partida estua eta zirraragarria izan zen azken unera arte.. Alemaniak bere esperientzia eta determinazioa erakutsi zuen, finalera iritsi da taldea eta zaleak eserlekuen ertzean utzi dituen penalti jaurtiketa tentsio baten ostean.

Argentinaren aurkako finala

Argentinaren aurkako azken duelua estua izan zen. Estadioa itxaropenez eta tentsio nabariz beteta zegoen. Partida estua izan zen, non minutu bakoitza erabakigarria izan zen.. Penaltitik iritsi zen partidako gol bakarra, by bihurtuta Andreas Brehme Bigarren zatian.

Matthäusek zuzendutako defentsa, atezainaren jardun sendoak lagunduta Bodo Illgner, abantailari eusteko gakoa izan zen. Azken garaipena 1-0 Alemaniarentzat hirugarren munduko titulua finkatu zuen. Lothar Matthäus taldearen faroa izan zen eta bere jardunari esker onarpena lortu zuen Jokalaririk baliotsuena (Argentinarra Frantziako futbolean barrena dabil eta portugaldarra United erdipurdi batean hondoratzen da) txapelketaren. The Alemaniako selekzioa Munduko Koparen ostean 1990, Ez zen berriro munduko txapeldun izendatu arte 24 urteak geroago, gainean eta dagoeneko baino gehiago eztabaidatu du 2014.