“90 Bernabeun minutuak molto longo dira”

Real Madrilek Bernabeun izan duen itzuliek argi utzi dute 'Bernabeun 90 minutu luzeak direla'.

Urtea 1985, Realak galdu egiten du 2-0 Inter Milanen aurka denboraldiko UEFA Kopako partidako joaneko partidan 1984/85. Momentu horretan, Mitikoa Juan Gomez ‘Juanito’ esaldi bat utzi zuen historiarako : “90 Bernabeun minutuak molto longo dira”. Madrilgo feudoan Europako lehiaketetan itzulera epikoak bezalako gauzak nola gerta daitezkeen azaltzeko modu bat. sasoian zerbait 2021-22 inoiz baino zentzu gehiago izan du.

Eta hori da Santiago Bernabeu Beti izan du ezaugarri europar ekintzen agertoki izatea baina hori da denboraldia 2021-22 benetako astakeria bat zen. Eta Real Madril KO izan zela eta PSGren aurka ia kanporatua, Chelsea eta Manchester City. Eta dena galduta zirudienean, zuriek igo zuten 3 tenplu zuri mitikoaren mistika areagotzen du partidak.

Kalbariotik pasatzen lehena izan zen PSG final-zortzirenetan. parisarrek irabazi zuten 1-0 irteeran eta janztera etorri ziren 0-2 bigarren itzulian Real Madrilek behar zuenerako 3 berdinketa batetik itzultzeko golak. A batekin lortuko nukeen zerbait Karim Benzemaren hat-trick.

Sufritzeko hurrengoa “90 Bernabeun minutuak molto longo dira” chelsea zen. Realak irabazi zuen 1-3 Londresen baina gero galtzera etorri zen 0 a 3 minutura arte oso pozik zirudien ingelesen aurretik 80 Real Madrilek lehen gola sartu eta sartu zuen partidan 96 noski Benzemak beste itzulera magiko bat bete zuenean.

Baina oraindik zailena zegoen, ezinezkoa, itzulketen batura. Eta hori izan zen Real Madril 2 golak azpitik Pep Guardiolaren Manchester Cityren aurkako berdinketan, minutuan 89. Deskontuan jada berdindua zegoen eta luzapenerako bidean.

Denbora gehigarrian penaltiz berriro Benzemak berdinketa eramango zuen Txapeldunen Ligako finalean sartuko ziren madridistaren zelaira. 2021-22 beste itzulera epiko baten ostean. Eta artikulu honetan argi geratu ez balitz, 90 Bernabeun minutuak molto longo dira